Bøtun gard er Årets Lokalmatbedrift 2024!

Martin og Mathilde Buch-Larsen på Lambhaug i Luster er stemt fram i den nasjonale kåringa, der til slutt var dei var ein av fire finalistar.

Juryen, ved tidligare reiselivsdirektør i Virke Hilde Charlotte Solheim, begrunnar prisen med at gardsgründerane er "en meget god representant både for det å skape et nytt livsgrunnlag på et lite småbruk for sauehold uten økonomisk grunnlag i dagens landbruk, og for å se muligheter som produsent for et lokalt reiseliv med økende fokus på stedegne menyer.

- Bøtun gard viser at det virkelig er mulig å omskape et meget lite småbruk, til en bokstavelig blomstrende gård, med økonomi til å bære et helt årsverk og enda flere ansatte i sesongen."

Det må vi kalle god omtale! Prisen delast ut for 10.år på rad, og Hanen, Meny og Dyrsku'n står bak kåringa. Premien fekk Mathilde og Martin hente på Dyrsku'n i Seljord fredag, og med seg heim fekk dei både 50 000,- kroner i gåvemidlar og moglegheita til å stille ut gratis på neste års Dyrsku'n. 

Bøtun gard er ei av bedriftene i mat- og drikkenettverket til Næringshageprogrammet i Sogn, som deltok på Bergen matfestival med mange andre mat- og drikkeprodusentar frå Sogn førre helg. Vi gler oss til å sjå kva spennande samarbeid og idèar dei driftige gardbrukarane sett i verk i framtida. 

aktueltSigrid Skjerdal